סוגרים חתונה במתחם אולם אירועים יוקרתי? ומה עם הקייטרינג?
מתכוננים ליום בחתונה שלכם במזל טוב? בין מגוון התחנות הרבות והשונות אשר בהם עוברים החתן והכלה יש את עניין האוכל והקייטרינג שיוגש באירוע החתונה שלהם.
זה נכון כי הלוקשיין – אולם אירועים או גן ישפיעו על האורחים, וגם המוזיקה הנהדרת של הדי גיי, אך הדבר אותו יזכרו רוב רובם של האורחים הוא עניין המזון, כן, כן האוכל שיוגש להם בבופה, במנה העיקרית ובקינוחים. האוכל הוא גורם ההנאה והחוויה מספר אחד באירוע שלכם. משהבנו את הנקודה הזו, נמשיך בהסברים ובטיפים מייד בהמשך.
כללי עשה ואל תעשה בכל הנוגע לקייטרינג החתונה שלכם:
אל תכפו על האורחים קונספטים צמחוניים, טבעוניים או חלביים
מתכננים חתונה באולם אירועים בראשון לציון למשל? נו זה עדיין מיינסטרים ומרכז הארץ, אז דעו כי אחד הטרנדים הכי לוהטים היום הוא חתונה טבעונית. זוג טבעונים שמתחתן ורוצה "להפיץ את הבשורה" גם לאורחים (האומללים). נכון יש אחוז מסויים מקרב האורחים שלכם שאכן ישמח לאכול תבשיל עדשים ולמנה עיקרית תחליפי סייטן וכשבבופה חיכה להם מוקפץ טבעוני וכדומה, אבל רוב האורחים לא. רוב הלקוחות שלכם הם קרניבורים לכל דבר, אוהבים בשר בכוונת מכוון. אנשים מגיעים לחתונה רעבים ומשלמים ממיטב כספם כאילו היו הולכים למסעדה טובה. אל תשברו את האורחים שלכם עם תפריט טבעוני, מדהים ככל שיהיה.
אין פיזית מספיק אוכל – מעט יותר עדיף על מעט פחות
מי מאיתנו לא היה באירוע שבו עומדים בתורים מביכים על מנת לקבל רול יבש עם מוקפץ מלוח או קבבונים שבדיוק אזלו. בתור למנות הכי "שוות" הופצה הבשורה כי המנה אוטוטו אוזלת וקהל האורחים נדחק. מביך יותר הוא מלצר שאומר כי אחת מהמנות העיקריות כבר אזלה, כאשר חלפו רק מספר דקות מתחילת ההגשה. הכלל הברור אומר כך – תמיד עדיף טיפה יותר מאשר טיפה פחות. אורחים רעבים שמסיימים את השמחה שלכם בשיפודיה קרובה, לא ישכחו לכם את הביזיון לעולם, גם אם יגידו לכם כלפי חוץ שהייתה חתונה נהדרת.
לכו על בטוח – מנות מעניינות וייחודיות נסו לבד בזמנכם החופשי…
נכוון, כל זוג רוצה לשבור את רצף הבנאליות של כלל החתונות הממוצעות. כל זוג אומר לעצמו: "אנחנו נעשה חתונה שכולם יזכרו", "אצלנו זה יהיה אחר", אצלנו זה לא יהיה קלישאתי כמו חתונה באולם אירועים בחולון בנאלי ורגיל, ובכן בסדר זו זכותם. זה אפשרי בכל הנוגע לדברים חיצוניים כמו מיתוג האירוע, עיצוב החופה ואפילו חליפת החתן ושמלת הכלה, אבל דעו כי מנות חכמות, מתוחכמות או מתחכמות לא יעברו את בית הדין של הדוד המבוגר או החבר מהעבודה של אמא שלכם. לכו על מיינסטרים, לכו על בטוח. מנות הדורשות מיומנות כמו מקלות סיניים או דורשות טיפול רב באכילת המנה עקב עודף קישוט לא תתקבלנה בברכה. רגיל וטעים יעשה את העבודה מצויין. שכחו משקדי עגל מוקפצים על מיני מצעים ייחודיים המוגשים בצנצנת וכו כו.
התאימו עצמכם לרוב הקהל
האם באירוע שלכם יהיה רב דתי למשל? אם כן, אל תגישו לו בשר נא, אל תגישו לו מנות בעלות שמות לא כשרים, מתכונים ייחודיים ומוזרים או מראה לא מוכר. עוף, שניצל ודג בצורתם ובשמם המקורי – עושים את העובדה טוב עם קהלים מסוג זה.
קייטרינג לאירועים – מאכלי חורף מול מאכלי קיץ
בכל הנוגע למנות המוגשות כקינוח – תמיד נעים וטוב לעשות שימוש בפירות עונה טריים ולא בפירות משומרים. בכל הנוגע למנות העיקריות ברור כי יש תזוזה בין מאכלי חורף וקיץ. בקיץ מאכלים קלילים ומקררים ובחורף מאכלים מחממים שנחשבים לכבדים יותר.
המיוחדים למיניהם
אם אתם יודעים כי יש לכם אורחים בעלי צרכים מיוחדים שאינם מסופקים על ידי אולם האירועים שלכם, יש לדאוג מבעוד מועד לטפל בעניין. קייטרינג לאירועים חיצוני יעשה את העובדה מצויין. מנות גלאט לחרדים – על פי סיווגי הכשרות – בית יוסף, לנדא וכדומה (בררו מבעוד מועד מול האורחים שלכם). מנות ללא גולטן לצליאקים, מנות ילדים עיקריות וכדומה. כסו אפשריות רבות ככל שניתן על מנת לא לאכזב אף אחד. הים יותר מתמיד פעולות כאלו הינן פשוטות יותר.
Leave A Comment