אוהבים לאכול רוגלך שוקולד במאפייה או במסעדה? מעוניינים להכין רוגלך שוקולד טעים בבית? יש לנו עבורכם מתכון טעים.
**מתכון זה פרווה
מתכון להכנת רוגלך – מה צריך להכנה:
מצרכים לבצק שמרים:
- 250 גרם קמח לבן
- 5 גרם שמרים יבשים
- 50 מ"ל שמן צמחי
- 50 גרם סוכר לבן
- 1 ביצה
- 90 מ"ל מים
- קורט מלח
- חצי כפית תמצית וניל
- ביצה טרופה
מילוי הרוגלך:
חצי קופסה ממרח שוקולד פרווה או חלבי
זיגוג הרוגלך:
50 גרם סוכר
60 מ"ל מים
איך מכינים:
1. מתחילים בהכנת בצק – לוקחים מיקסר ומחברי אליו וו לישה ומכניסים את המצרכים הבאים:
- קמח
- שמרים, שמן
- סוכר ביצה
- מים
- מלח
- ותמצית וניל
2. במשך מפעילים את המיקסר כ- 10 דקות עד שמתקבל בצק אחיד, נעים וטיפה דביק.
3. עושים צורה של כדור עם הבצק עם ידיים מקומחות ואח"כ מעבירים לקערה שיש בה מעט קמח, מכסים את הקערה במגבת או כל דבר אחר עד במשך שעה עד שהבצק תופח למימדים גדולים
4. מְשֻׁטָּחים את הבצק על משטח בגודל 30*30 – פחות או יותר
5. לוקחים שוקולד ומורחים בצורה שווה על הבצק.
6. לוקחים את המשטח של הבצק ומקפלים את הריבוע באמצע ליצירת מלבן בגודל של 26*14 אח"כ מסובבים את המלבן בצורה של הצלע תהיה לרוחב. בהמשך משטחים את המלבן עם השוקולד שיצרתם עד לעובי של 5-6 מ"מ
7. לוקחים את המלבן וחותכים אותו ל 14-16 משולשים שווי מידות. מגלגלים את המשולים מהבסיס עד לשפיץ של הבצק.
8. מוציאים מגש המתנור ומניחים אליו נייר אפייה לכל אורכו, מניחים את רוגלך על הנייר האפייה במרווחים יפים ושווים ומכניסים לתנור.
9. מפעילים את התנור עד ל 180 מעלות, לוקחים מברשת וביצה טרופה ומברישים את הרוגלך, מכניסים לתנור זמן של כ כ-16-20 ומחכים עד רוגלך מקבל צבע צהוב בוהק
מחממים את התנור ל-175 מעלות. מברישים את הרוגלך התפוחים בעדינות בביצה טרופה, ואופים במשך כ-16-20 דקות או עד שהם זהובים וריחניים.
10. לוקחים סוכר ומים ומזגגים אותם בסיר לא גדול עד שמגיעים למצב של רתיחה. לוקחים את התערובת ומרתיחים אותם כ 4.5 דקות עד שיוצרים סירופ סוכר וסוגרים את האש. כשמסיימים מוצאים את הרוגלך מתנור מברישים אותו בסירופ. לסיום מחכים עד שהקוגלים מתקררים מעט וסיימנו.
Leave A Comment