מתכון ותמונות באדיבות: השף יוסף
מתכון להכנת מוסקה טעימה מאוד בהשקעה מינימלית. המתכון שלנו כולל שימוש בבשר טחון ורוטב עגבניות טריות שבתוכו יש נענע טרי.
מתכון להכנת מוסקה – מה צריך להכנה:
- 3 חצילים פרוסים
- 3/4 כוס קמח
- שמן לטיגון עמוק
- בצל גדול קצוץ
- 600 גרם בשר טחון
- 3 – 4 שיני שום, קצוצות
- חצי גרם עגבניות מרוסקות (מומלץ מעגבניות טריות)
- חצי כפית פפריקה מתוקה/חריפה
- נענע קצוצה לפי טעמכם האישי
- כף אורגנו
- מלח רגיל
- פלפל שחור
- ביצה טרופה
איך מכינים:
שלב 1:
חותכים את החצילים לפרוסות ואז טובלים אותם בקמח ומטגנים אותם במשך דקה 1.5 ל 2.5 מכל צד. מכינים צלחת נייר סופג לספיגה של השמן ולוקחים מלח ומפרזים קצת מעל.
שלב 2:
מכנים סיר ומטגנים בתוכו בצל בערך כ 3 – 4 דקות. אח"כ מוספים את ה 600 גרם בשר טחון ומפוררים אותו בכלי בכף שברשותכם באמצע הטיגון.
שלב 3:
לוקחים שיני שום ביחד עם חצי גרם עגבניות המרוסקות, מתבלים לפי הצורך ומוסיפים כ 3/4 כוס מים ומבשלים כ5 ל 6 דקות לערך.
שלב 4:
מכניסים את החצילים אחד ליד השני בתחתית חסינת חום, לוקחים את הרוטב ומכסים את שאר בעוד שכבה של החצילים.
שלב 5:
חשוב: מחמים מראש תנור ל-170 מעלות.
שוברים ביצה ומורחים אותה, מתחילים אפייה של כ-27 דקות
סיימנו 🙂
Leave A Comment