מתכון ותמונות באדיבות: השף יוסף

מתכון להכנת מוסקה טעימה מאוד בהשקעה מינימלית. המתכון שלנו כולל שימוש בבשר טחון ורוטב עגבניות טריות שבתוכו יש נענע טרי.

מתכון להכנת מוסקה

מתכון להכנת מוסקה

מתכון להכנת מוסקה – מה צריך להכנה:

  • 3 חצילים פרוסים
  • 3/4 כוס קמח
  • שמן לטיגון עמוק
  • בצל גדול קצוץ
  • 600 גרם בשר טחון
  • 3 – 4 שיני שום, קצוצות
  • חצי גרם עגבניות מרוסקות (מומלץ מעגבניות טריות)
  • חצי כפית פפריקה מתוקה/חריפה
  • נענע קצוצה לפי טעמכם האישי
  • כף אורגנו
  • מלח רגיל
  • פלפל שחור
  • ביצה טרופה

איך מכינים:

שלב 1:

חותכים את החצילים לפרוסות ואז טובלים אותם בקמח ומטגנים אותם במשך דקה 1.5 ל 2.5 מכל צד. מכינים צלחת נייר סופג לספיגה של השמן ולוקחים מלח ומפרזים קצת מעל.

שלב 2:

מכנים סיר ומטגנים בתוכו בצל בערך כ 3 – 4 דקות. אח"כ מוספים את ה 600 גרם בשר טחון ומפוררים אותו בכלי בכף שברשותכם באמצע הטיגון.

שלב 3:

לוקחים שיני שום ביחד עם חצי גרם עגבניות המרוסקות, מתבלים לפי הצורך ומוסיפים כ 3/4 כוס מים ומבשלים כ5 ל 6 דקות לערך.

שלב 4:

מכניסים את החצילים אחד ליד השני בתחתית חסינת חום, לוקחים את הרוטב ומכסים את שאר בעוד שכבה של החצילים.

שלב 5:

חשוב: מחמים מראש תנור ל-170 מעלות.

שוברים ביצה ומורחים אותה, מתחילים אפייה של כ-27 דקות
סיימנו 🙂